Συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια γαρνιρισμένα με φέτα
Συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια, γαρνιρισμένα με φέτα και ζουμερή ντομάτα! Για να φτιάξουμε μυρωδάτα και αφράτα μπιφτέκια χρειαζόμαστε ένα καλό κομμάτι μοσχαρίσιο κρέας σε κιμά, που να έχει και λίγο λίπος για να βγουν τα μπιφτέκια πιο ζουμερά. Αν τα οικονομικά σας δεν το επιτρέπουν, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χοιρινό κιμά.
Στη συνέχεια αρωματίζουμε τον κιμά με μυρωδικά, μαϊντανό, σκόρδο, κρεμμύδι και ρίγανη, και για μια διαφορετική πινελιά γαρνίρουμε τα μπιφτέκια με αλμυρό τυρί φέτα και ώριμες ντομάτες. Δεν θα μπορούσαμε να θέλουμε κάτι περισσότερο!
Εκτός από την απαραίτητη συνοδευτική χωριάτικη σαλάτα και πατάτες. Αν λοιπόν έχετε βαρεθεί τις ίδιες κι απαράλλαχτες συνταγές για μοσχαρίσια μπιφτέκια, δοκιμάστε αυτή την συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο και καταπλήξτε μικρούς και μεγάλους!
Προσωπικά, προτιμώ να πειραματίζομαι λίγο με τις γεύσεις, χρησιμοποιώντας και μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά για έξτρα γεύση. Για αυτή τη συνταγή για μπιφτέκια στο φούρνο προτιμήστε για το γαρνίρισμα λίγη πικάντικη φέτα, ώριμες ντομάτες και μερικές σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Η φέτα με την ντομάτα, εκτός από τη μεσογειακή νότα που θα προσθέσει στα μπιφτέκια σας, τα κάνει πιο ζουμερά και με μοναδική υφή.
Μπιφτέκια Συνταγή – Πώς να φτιάξετε τα πιο ζουμερά μπιφτέκια
Το μπιφτέκι χρωστάει τη μοναδική του γεύση στα μυρωδικά του. Μερικές φορές όμως, το μπιφτέκι μπορεί να γίνει λίγο βαρύ. Για να το αποφύγετε αυτό και για έξτρα νοστιμιά, ένα μικρό κόλπο είναι να σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο πριν τα προσθέσετε στο μείγμα του κιμά, για να γίνουν πιο απαλά και διακριτικά τα αρώματα.
Παραδοσιακά, τα μπιφτέκια έχουν διαφορετική υφή από τα κλασικά μπέργκερς. Για να πετύχετε το ιδανικό μπέργκερ, το μείγμα πρέπει να μην έχει πολυδουλευτεί. Για τα μπιφτέκια καλό είναι να ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά και να τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο, ώστε να δένουν καλά οι γέυσεις των μυρωδικών και αρωματικών.
Το πόσο αφράτα και ζουμερά θα γίνουν τα μπιφτέκια μας εξαρτάται πολύ από το πόσο λιπαρός είναι ο κιμάς και από τα υλικά που θα βάλουμε στο μείγμα μας. Η μουσκεμένη ψύχα του μπαγιάτικου ψωμιού, το ξύδι και η τριμμένη ντομάτα (μαζί με τα ζουμιά της), βοηθούν τα μπιφτέκια να είναι αφράτα και ζουμερά.
Επίσης το αυγό δίνει την απαιτούμενη συνοχή στο μείγμα ώστε να μπορέσουμε να τα πλάσουμε.
Τι κιμά να επιλέξετε
Το πόσο αφράτα και ζουμερά θα γίνουν τα μπιφτέκια μας εξαρτάται πολύ από το πόσο λιπαρός είναι ο κιμάς και από τα υλικά που θα βάλουμε στο μείγμα μας.
Για αυτή τη συνταγή για μπιφτέκια στο φούρνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχαρίσιο κιμά ή συνδυασμό μοσχαρίσιου και χοιρινού ή αρνίσιου.
Τρόπος ψησίματος και γαρνίρισμα
Προς το τέλος του ψησίματος, προσθέστε λίγο τυρί φέτα και ντομάτες από πάνω. Αφήστε τη φέτα να μαλακώσει αρκετά, ώστε να κάνει μια απαλή και κρεμώδη στρώση. Ένας άλλος, πολύ δημοφιλής τρόπος να φτιάξετε μπιφτέκια είναι να τα γεμίσετε με τυρί φέτα, αντί να τα γαρνίρετε.
Φυσικά, το ιδανικό είναι να ψήσετε τα μπιφτέκια σε ψησταριά με κάρβουνα, για να γίνουν τραγανά και καπνιστά. Ωστόσο, γίνονται θαυμάσια και σε γκριλιέρα ή στο φούρνο, αν δεν έχετε το χώρο ή το χρόνο για ένα κανονικό μπάρμπεκιου. Καλή σας απόλαυση!
Εάν δεν θέλουμε να ψήσουμε όλα τα μπιφτέκια αμέσως, μπορούμε αφού τα πλάσουμε, να τα τοποθετήσουμε στην κατάψυξη με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα, ώστε όταν τα χρειαστούμε, να μπορούμε εύκολα να τα ξεκολλήσουμε..
ΕκτυπωσηΖουμερά Μπιφτέκια στο φούρνο Συνταγή (Μπιφτέκια με φέτα και ντομάτα)
Συστατικά
- 500 γρ. μοσχαρίσο κιμά
- 1 μικρή ώριμη ντομάτα, τριμμένη
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 μεγάλη φέτα μπαγιάτικου ψωμιού, χωρίς την κόρα, μουσκεμένη σε νερό και στιμμένη
- 1 αυγό
- 2 κ.σουπ. ψιλοκομμένο μαιντανό
- 1 κ.γλ. ρίγανη
- 1 κ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σουπ. κόκκινο ξύδι
- 1–2 κ.γλ αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ώριμη ντομάτα σε φέτες, για το γαρνίρισμα
- 100 γρ. τυρί φέτα, για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για μπιφτέκια στο φούρνο, προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά με τα χέρια μας. Αν το μείγμα κολλάει πολύ, προσθέστε λίγη φρυγανιά (ή αν είναι πολύ στεγνό, προσθέστε λίγο νερό. Αν έχετε αρκετό χρόνο, ζυμώστε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γάντζο της ζύμης στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Στη συνέχεια, βάλτε το μείγμα για τα μπιφτέκια στο ψυγείο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
- Πλάστε επίπεδα στρογγυλά μπιφτέκια. Βάλτε τα μπιφτέκια σε ένα μεγάλο ταψί και τα ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά, γυρνώντας τα από την άλλη στη μέση του ψησίματος. Βάλτε πάνω σε κάθε μπιφτέκι μια φέτα ντομάτας και ένα μικρό κομμάτι τυρί φέτα και ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά.
- Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά, με λίγες σταγόνες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μια πρέζα ξερή ρίγανη. Καλή σας όρεξη!
Φωτογραφίες συνταγης:
Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και φτιάξτε τα πιο νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο προσθέστε το στο τέλος της σελίδας. Αν σας άρεσε η συνταγή μας, μοιραστείτε την με όλους σας τους φίλους στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links!