Τηγανόψωμο γρήγορο με φέτα συνταγή

Τηγανόψωμο γρήγορο με φέτα συνταγή

Πεντανόστιμο και γρήγορο τηγανόψωμο με φέτα! Η μαλακή ζύμη τηγανίζεται μέχρι να τραγανίσει και να χρυσαφίσει και στο εσωτερικό τους λιώνει η αλμυρή φετούλα! Ένας μοναδικός συνδυασμός που θα σας φέρει παιδικές αναμνήσεις από το κολατσιό που έφτιαχνε η γιαγιά.

Το τηγανόψωμο με φέτα είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, ιδανική για όλη την ημέρα, είτε σαν πρωινό, σνακ, αλλά και σαν ορεκτικό στο τραπέζι σας. Όπως και να το σερβίρετε όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Τηγανόψωμο με φέτα συνταγή – Ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο

Στις περισσότερες χώρες υπάρχει κάποια παραδοσιακή συνταγή για κάποιου είδους ζύμης ή ψωμιού που τηγανίζεται με ή χωρίς γέμιση. Το τηγανόψωμο με φέτα είναι μια ελληνική παραδοσιακή συνταγή που παρά την απλότητά της, δεν υπολείπεται καθόλου σε νοστιμιά!

Το τηγανόψωμο παίρνει το όνομά του από τον τρόπο ψησίματός του που είναι το τηγάνι. Είναι ουσιαστικά ένα ψωμί που τηγανίζεται μέχρι να ψηθεί. Παραδοσιακά η γέμισή του είναι με τυρί φέτα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μυρωδικά όπως ο μαιντανός ή ο άνιθος.

Για τη ζύμη του τηγανόψωμου χρησιμοποείται μια ζύμη που δεν θέλει φούσκωμα. Το τηγανόψωμο δεν είναι κανονικό ψωμί, αλλά γεμιστό με φέτα και τηγανίζεται. Οπότε η υφή της ζύμης του τηγανόψωμου είναι μαλακή και πλούσια.

Δεν υπάρχει μια παραδοσιακή συνταγή για τηγανόψωμο με φέτα, καθώς σε κάθε νοικοκυριό το τηγανόψωμο φτιαχνόταν και με ζύμες που είχαν περισσέψει από πίτες ή ψωμιά.

Τηγανόψωμο με φέτα συνταγή – Όλα τα μυστικά για το τέλειο τηγανόψωμο

Όταν φτιάξετε το ζυμάρι για το τηγανόψωμο, αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο, ώστε να είναι πιο εύκολο να το ανοίξετε. Ανοίξτε το ζυμάρι σε πάχος περίπου 0.5 εκ. και όχι πιο χοντρό για να μπορέσει να ψηθεί και εσωτερικά.

Προσέξτε να μη βάλετε παρά πολύ γέμιση από τη φέτα καθώς θα είναι πιο δύσκολο να γυρίσετε πλευρά το τηγανόψωμο όταν το τηγανίζετε στο τηγάνι. Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να ενώσετε πολύ καλά τη βάση του τηγανόψωμου και το καπάκι του (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες παρακάτω).

Αν δεν το κλείσετε καλά, μπορεί να σας χυθεί απ’έξω η γέμιση όταν το τηγανίζετε. Αν προτιμάτε μπορείτε να βάλετε στη γέμιση και κάποιου άλλου είδους τυρί, όπως γραβιέρα για πιο πλούσια γεύση και υφή. Επίσης αν σας αρέσουν τα μυρωδικά τότε προσθέστε ρίγανη, μαϊντανό η άνηθο.

Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Τηγανόψωμο γρήγορο με φέτα συνταγή

Τηγανόψωμο γρήγορο με φέτα συνταγή

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Συστατικά

Κλιμακα
  • 1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 4 γρ. μαγιά ξερή (1/2 κ.σουπ.)
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό
  • 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

  1. Για να ετοιμάσετε αυτή τη πεντανόστιμη συνταγή για τηγανόψωμο με φέτα, ξεκινήστε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλεύρι. Σχηματίστε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αρχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας και προσθέστε σιγά σιγά το χλιαρό νερό, ενώ συνεχίζετε να ζυμώνετε. Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και λεία και δεν κολλάει στα χέρια. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  2. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Με έναν πλάστη ανοίξτε το κάθε κομμάτι ζύμης σε κύκλο, περίπου 0.5 εκ. σε πάχος. Προσέξτε το μέγεθός τους να χωράει στο τηγάνι σας. Απλώστε τη θρυμματισμένη φέτα στα δύο ζυμάρια και καλύψτε με τα αλλά δύο ζυμάρια (σαν καπάκια). Ενώστε καλά τις άκρες χρησιμοποώντας ένα πιρούνι.
  3. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέστε λάδι, τόσο όσο να καλύπτει τη βάση του τηγανιού. Τηγανίστε ένα ένα τα τηγανόψωμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίστε τα και απο την άλλη πλευρά και τηγανίστε μέχρι να ψηθούν και εσωτερικά. Αφού τα τηγανίστε, τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίζουν. Καλή σας απόλαυση!

Φωτογραφίες συνταγής:

 

Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και φτιάξτε το πιο τέλειο τηγανόψωμο με φέτα! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο προσθέστε το στο τέλος της σελίδας και θα σας βοηθήσουμε! Μην παραλείψετε να μοιραστείτε την συνταγή με όλους σας τους φίλους στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ