Φέτα μπουγιουρντί συνταγή – Καυτερό μπουγιουρντί με ντομάτες και πιπεριές
Μια πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή για καυτερή φέτα μπουγιουρντί που φτιάχνεται με πολύ λίγα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο! Η φέτα μπουγιουρντί είναι ένα πανεύκολο και απλό ορεκτικό που είναι πολύ διαδεδομένο στην ελληνική κουζίνα, καθώς συνδυάζει αγαπημένες γεύσεις και αρώματα.
Η λέξη “μπουγιουρντί” σημαίνει στα τούρκικα ”αυτός διέταξε”. Είναι όμως και αυτός ο πικάντικος, καυτερός μεζές της σαλονικιώτικης κουζίνας, που όλοι αγαπάμε! Παρά την απλότητα της προετοιμασίας αυτού του πεντανόστιμου μεζέ, η γεύση του παραμένει πραγματικά μοναδική!
Επομένως αν έχετε φέτα που σας εχει περισσέψει, αυτή η συνταγή για φέτα μπουγιουρντί σε αλουμινόχαρτο είναι ο καλύτερος τρόπος για να την αξιοποιήσετε και να φτιάξετε ένα ορεκτικό που θα καταπλήξει μικρούς και μεγάλους!
Φέτα μπουγιουρντί συνταγή – Όλα τα μυστικά για το τέλειο μπουγιουρντί
Το κύριο συστατικό που θα χρειαστείτε για αυτή την συνταγή για φέτα μπουγιουρντί είναι φυσικά το τυρί φέτα, το οποίο είναι αγαπημένο τυρί για εμάς τους Έλληνες και το χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές, είτε τηγανιτό είτε στο φούρνο, για να δώσει στα φαγητά μας ξεχωριστή γεύση.
Για το πιο ζουμερό μπουγιουρντί χρησιμοποείστε τις πιο ώριμες ντομάτες που θα βρείτε, για να μαλακώσουν αρκετά στο φόυρνο και να βγάλουν τα ζουμιά τους που θα δώσουν γεύση.
Οι πιπεριές φλωρίνης θα δώσουν την απαραίτητη γλυκύτητα σε αυτή την πικάντικη συνταγή για φέτα μπουγιουρντί και η ρίγανη, το απαραίτητο μεσογειακό άρωμα. Για να φτιάξετε το μπουγιουρντί επιλέξτε ένα κομμάτι φέτα που έχει έντονη και αλμυρή γεύση.
Το μυστικό είναι να ψήσετε όλα μαζί τα υλικά τυλιγμένα καλά μέσα σε αλουμινόχαρτο, ώστε να βγάλουν όλες τις γεύσεις και τα αρώματά τους και η φέτα να λιώσει μέσα στα υπέροχα, μυρωδάτα ζουμάκια. Η φέτα μπουγιουρντί σερβίρεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί. Καλή σας απόλαυση!
ΕκτυπωσηΦέτα μπουγιουρντί συνταγή (Μπουγιουρντί καυτερό με πιπεριές και ντομάτες σε αλουμινόχαρτο)
Συστατικά
- 1 ολόκληρο κομμάτι τυρί φέτα
- 1 ώριμη ντομάτα
- 1/2 κρεμμύδι (προαιρετικά)
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 καυτερή πιπεριά φρέσκια
- 4 κ.σουπ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γλ. ξερή ρίγανη
- 1 κ.γλ. πάπρικα
Οδηγίες
- Για να ετοιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο μπουγιουρντί με φέτα, ξεκινήστε ετοιμάζοντας τα λαχανικά σας. Ξεφλουδίστε την ντομάτα και κόψτε σε καρέ. Κόψτε την πιπεριά φλωρίνης, την καυτερή πιπεριά και το κρεμμύδι σε ροδέλες.
- Τοποθετήστε τη φέτα πάνω σε αντικολλλητικό χαρτί ψησίματος και από κάτω βάλτε αλουμινόχαρτο. Προσθέστε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με μπόλικη ρίγανη και πάπρικα.
- Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο ώστε να θωρακίσει τη φέτα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Σερβίρετε το μπουγιουρντί όσο είναι ακόμα ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί. Καλή σας απόλαυση!
Φωτογραφίες συνταγής:
Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και φτιάξτε τo πιο νόστιμο μπουγιουρντί με φέτα, ντομάτες και πιπεριές! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο προσθέστε το στο τέλος της σελίδας. Αν σας άρεσε η συνταγή μας, μοιραστείτε την με όλους σας τους φίλους στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links!