Περιγραφή
Μια απολαυστική και εύκολη συνταγή για γαρίδες σαγανάκι σε μόλις 20′. Ζουμερές γαρίδες σβησμένες με ούζο μέσα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα και φρέσκα μυρωδικά
Συστατικά
Κλιμακα
- 25 μέτριες γαρίδες
- 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2–1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες (προαιρετικα)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 60 ml ούζο
- 2 κ.σουπ. φρέσκος άνηθος η μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 200–250 γρ. τυρί φέτα σε κυβάκια
- ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα πάπρικα σε σκόνη
Οδηγίες
- Ξεκινήστε με το καθάρισμα των γαρίδων. Ξεφλουδίστε τις γαρίδες και καθαρίστε το εσωτερικό τους.
- Κόψτε τις ντομάτες σε κυβάκια. Βάλτε τις ντομάτες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Αυτό βοηθάει να μην γίνει νερουλή η σάλτσα.
- Ξεκινήστε ετοιμάζοντας τη σάλτσα για τις γαρίδες σαγανάκι. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και αλατοπιπερώστε. Σοτάρετε όλα μαζί τα υλικά για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέστε τις ντομάτες και σιγοβράσατε με κλειστό καπάκι για περίπου 5-10 λεπτά.
- Στο μεταξύ αλατοπιπερώστε καλά τις γαρίδες. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε 3-4 κ. σ. ελαιόλαδο. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Στις συνέχεια σβήστε με το ούζο.
- Στο τηγάνι με τις γαρίδες προσθέστε τη σάλτσα για τις γαρίδες σαγανάκι και ανακατέψτε απαλά. Από πάνω βάλτε τη φέτα, κλείστε το καπάκι και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίζει να λιώνει η φέτα.
- Στο τέλος προσθέστε και τον ψιλοκομμένο άνηθο η μαϊντανό. Σερβίρετε τις γαρίδες σαγανάκι όσο είναι ζεστές μαζί με χωριάτικο ψωμί και ούζο.