Κυπριακό Ταλατούρι συνταγή (Ταλατούρι με δυόσμο και λεμόνι)

Κυπριακό Ταλατούρι συνταγή (Ταλατούρι με δυόσμο και λεμόνι)

Η καλύτερη συνταγή για σπιτικό κυπριακό ταλατούρι που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Δροσερό και κρεμώδες, συνδυάζεται ιδανικά με ένα πεντανόστιμο σουβλάκι, ψητό κρέας ή ζεστά πιτάκια. Το κυπριακό Ταλατούρι μοιάζει πολύ με το παραδοσιακό ελληνικό τζατζίκι και φτιάχνεται με ξερό ή φρέσκο δυόσμο και χυμό από λεμόνι αντί για ξύδι.

Συνταγή για παραδοσιακό κυπριακό Ταλατούρι – Πώς να πετύχετε την τέλεια υφή

Το Ταλατούρι είναι ένα παραδοσιακό κυπριακό ντιπ, γνωστό και αγαπητό από όλους. Πρόκειται ουσιαστικά για μια κλασσική κυπριακή σως με βασικά συστατικά το γιαούρτι, το αγγούρι και το σκόρδο. Είναι μια πολύ εύκολη και απλή συνταγή, αλλά αν θέλουμε να πετύχουμε την ιδανική υφή, χρειάζεται προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες.

Ίσως η πιο σημαντική λεπτομέρεια όταν φτιάχνετε σπιτικό κυπριακό ταλατούρι είναι τα αγγουράκια. Δεν πρέπει να έχουν σπόρια ή αν έχουν, θα πρέπει να τα βγάλετε γιατί προσθέτουν υγρασία στο μείγμα, που το κάνει πιο νερουλό.

Τρίψτε το αγγούρι σε χοντρό τρίφτη και στραγγίξτε το πολύ καλά. Θέλουμε να φύγει όσο περισσότερο νερό γίνεται από τη σάρκα του για να πετύχουμε την κρεμώδη υφή που έχει ιδανικά το ταλατούρι.

Για γίνει νόστιμο το ταλατούρι χρειάζεται αρκετό σκόρδο. Εάν σας αρέσει το σκόρδο και δεν σας ενοχλεί η έντονη γεύση του, μπορείτε να χρησιμοποιήστε λίγο παραπάνω. Όμως προσέχουμε πάντα το σκόρδο να είναι πολύ καλά λιωμένο για να μην έχει σβόλους το ταλατούρι. 

Για να πετύχετε την χαρακτηριστική κρεμώδη και πλούσια υφή που έχει το κυπριακό ταλατούρι, χρησιμοποιήστε ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, καθώς είναι πιο πυκνό και κρεμώδες από άλλα γιαούρτια, και βεβαιωθείτε ότι είναι κρύο.

Απολαύστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή για σπιτικό κυπριακό ταλατούρι με ένα ζουμερό σουβλάκι ή με ζεστά πιτάκια!

Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Κυπριακό Ταλατούρι συνταγή (Ταλατούρι με δυόσμο και λεμόνι)

Κυπριακό Ταλατούρι συνταγή (Ταλατούρι με δυόσμο και λεμόνι)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Συστατικά

Κλιμακα
  • 1 αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ¼ της κούπας ελαιόλαδο
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 23 κ.σουπ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε αυτή την συνταγή για κυπριακό ταλατούρι, ξεφλουδίστε το αγγούρι, αφαιρέστε τα σπόρια του από το κέντρο και τρίψτε με τον τρίφτη σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώστε το και αφήστε το στην άκρη για 10 λεπτά.
  2. Βάλτε το τριμμένο αγγούρι μέσα σε μια πετσέτα και σφίξτε πολύ καλά, ώστε να στραγγίξει όλα τα ζουμιά του το αγγούρι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αγγούρι, το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον δυόσμο, τον χυμό λεμονιού, μια πρέζα αλάτι και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και οι γεύσεις.
  4. Εναλλακτικά αν έχετε μούλτι, χτυπήστε το σκόρδο μαζί με το λάδι μέχρι να ενωθούν και μετά συνεχίστε ανακατεύοντας το σκορδόλαδο με τα υπόλοιπα υλικά χρησιμοποιώτας ένα κουτάλι.
  5. Διατηρήστε το στο ψυγείο και σερβίρετε πάντα κρύο. Καλή σας όρεξη!

Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και φτιάξτε το γρήγορα και εύκολα αυτό το παραδοσιακό κυπριακό ταλατούρι! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο προσθέστε το στο τέλος της σελίδας. Αν σας άρεσε η συνταγή μας, μοιραστείτε την με όλους σας τους φίλους στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star
εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ