Η καλύτερη συνταγή για μοσχάρι στιφάδο που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Μοσχαράκι στιφάδο, τόσο ζουμερό και μαλακό, που λιώνει στο στόμα, με πεντανόστιμη, ελαφρώς γλυκιά, και πλούσια αρωματική σάλτσα ντομάτας… Απλά ακαταμάχητο!
Μοσχάρι στιφάδο συνταγή – Πώς να ετοιμάσετε το καλύτερο μοσχάρι στιφάδο
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί κάποια μαγειρευτά κρέατα λιώνουν στο στόμα και κάποια άλλα είναι σαν να μασάς τσίχλα; Το μυστικό κρύβεται στο να μαγειρέψεις με τον κατάλληλο τρόπο το σωστό κομμάτι κρέατος.
Για αυτή τη συνταγή για ζουμερό μοσχάρι στιφάδο θα χρειαστεί να διαλέξετε μεγάλα κομμάτια από μοσχαράκι γάλακτος, κατά προτίμηση χτένι, τα οποία όταν μαγειρευτούν για αρκετή ώρα λιώνουν στο στόμα.
Πρώτα θα τσιγαρίσετε το κρέας για να σφραγίσετε μέσα του όλη τη γεύση και να το διατηρήσετε ζουμερό, μετά θα το ρίξετε στην μοναδική σάλτσα ντομάτας με καραμελωμένα κρεμμυδάκια για στιφάδο, αρωματικά και μπαχαρικά και θα σιγοβράσετε.
Αυτό είναι το μυστικό για να καταφέρετε να ετοιμάσετε μοσχάρι στιφάδο που λιώνει στο στόμα, με την πιο απίθανη νοστιμιά. Σιγοβράστε το στιφάδο για αρκετή ώρα για ένα αποτέλεσμα που απογειώνει τις αισθήσεις!
Πως να σερβίρετε το παραδοσιακό μοσχάρι στιφάδο
Κατά την παράδοση το μοσχάρι στιφάδο σερβίρεται με κριθαράκι, ρύζι, χυλοπίτες ή πατάτες τηγανητές. Τις κρύες μέρες του χειμώνα το στιφάδο μαζί με ζεστό πουρέ πατάτας αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό για ένα πλούσιο, χορταστικό πιάτο.
Μην παραλείψετε να έχετε πάντα φρέσκο ψωμάκι για τις απαραίτητες βουτιές στην αρωματική του σάλτσα ντομάτας. Πολλοί ετοιμάζουν το στιφάδο με κουνέλι αντί για μοσχάρι.
Αν σας αρέσει το κουνέλι, δοκιμάστε να αντικαταστήστε το μοσχάρι με κουνέλι για ένα πραγματικά ιδιαίτερο πιάτο!
ΕκτυπωσηΣυνταγή για Μοσχάρι Στιφάδο που λιώνει στο στόμα!
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος σε μερίδες
- 1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 3/4 της κούπας κόκκινο κρασί
- 3 κ.σ. κόκκινο ξύδι
- 1/3 της κούπας κονιάκ
- 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα, χοντροκομμένη
- 1 κ.γλ. ντοματοπελτέ
- 1 φύλλο δάφνης
- 3–4 κόκκοι μπαχάρι
- μία πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Για να ετοιμάσετε αυτή τη πεντανόστιμη συνταγή για μοσχάρι στιφάδο, ζεστάνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το κρέας σε δόσεις και τσιγαρίστε το μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές του κρέατος. Μην βάλετε το κρέας όλο μαζί -καλύτερα να το κάνετε σε δόσεις, έτσι ώστε η θερμοκρασία να διατηρείται υψηλή και το κρέας να θωρακιστεί και να κρατήσει τα ζουμιά του. Όταν ολοκληρώσετε, αφαιρέστε το με μία τρυπητή κουτάλα, απλώστε το σε μία πιατέλα, σκεπάστε το και αφήστε το στην άκρη.
- Χαράξτε τα κρεμμυδάκια σταυρωτά, και τσιγαρίστε τα σε μέτρια φωτιά. Τσιγαρίστε τα στο ίδιο λάδι που τσιγαρίσατε και το κρέας μέχρι να μαλακώσουν και όχι μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά)
- Προσθέστε το κονιάκ, το κρασί και το ξύδι, σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.
- Ρίξτε το κρέας με τα ζουμιά του στην κατσαρόλα, προσθέστε την χοντροκομμένη ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, το φύλλο δάφνης, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο. Περιμένετε να αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώστε την φωτιά και σιγοβράστε το μοσχάρι στιφάδο για 1,5 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να έχει δέσει η σάλτσα. Ενώ το στιφάδο σιγοβράζει, προσθέστε νερό όταν χρειάζεται καθώς δεν πρέπει να το αφήσετε να στεγνώσει. Όποτε βλέπετε πως χρειάζεται νερό προσθέστε μισό φλιτζάνι βραστό νερό και ανακατέψτε. Προς το τέλος προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρετε το στιφάδο με μακαρόνια και τριμμένο τυρί ή με βραστές μικρές πατάτες.
Φωτογραφίες συνταγης:
Ακολουθείστε τις οδηγίες μας και μαγειρέψτε το πιο τέλειο μοσχάρι στιφάδο! Αν έχετε οποιαδήποτε απορία ή σχόλιο προσθέστε το στο τέλος της σελίδας και θα σας βοηθήσουμε! Μην παραλείψετε να μοιραστείτε την συνταγή με όλους σας τους φίλους στην αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα παρακάτω links.
Για πόσα άτομα είναι η συνταγή;
Θέλω το κρέας να το βράσω στη χυτρα. να ρίξω ολα μαζι τα υλικα ετος τα κρεμυδια?
Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ,,,ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ