Συστατικά
Κλιμακα
- 7 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 150ml ελαιόλαδο (3/4 της κούπας)
- 150ml νερό (3/4 της κούπας)
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- χυμός από 2 λεμόνια
- 1–2 κ.γλ. σιμιγδάλι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
- Για να προετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για πατάτες φούρνου λεμονάτες κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες και βάλτε τες σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη συνταγή (μαζί και το νερό και το σιμιγδάλι) και ανακατέψτε τα. Περιχύστε τις πατάτες με το μίγμα και αλατοπιπερώστε καλά.
- Φουρνίστε τις πατάτες για 40 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία χρυσαφένια κρούστα. Στη συνέχεια βγάλτε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και κουνίστε τες λίγο να γυρίσουν, πασπαλίστε με λίγη ρίγανη και ξαναβάλτε στο φούρνο για άλλα 30-40 λεπτά. Σε περίπτωση που απορροφηθούν τα υγρά και το ταψί αρχίζει να στεγνώνει, προσθέστε 1/4 με μισή κούπα ζεστό νερό στο ταψί, προτού πάρουν το τελειωτικό τους χρώμα.
- Το μυστικό για αυτές τις έξτρα τραγανές λεμονάτες πατάτες φούρνου είναι να πασπαλίσετε με λίγο σιμιγδάλι, για να κανουν τέλεια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα. Μη φοβηθείτε να τις παραψήσετε, θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμες!