Συστατικά
Κλιμακα
- 5 πατάτες, κομμένες σε μπαστουνάκια
- 150 γραμ. τυρί φέτα
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα, κομμένη σε κυβάκια
- χυμός απο 1/2 λεμόνι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ψιλοκομμένος μαιντανός, για το γαρνίρισμα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Για να φτιάξετε αυτήν την πανεύκολη συνταγή για πατάτες τηγανιτές φούρνου, ξεκινήστε προετοιμάζοντας τις πατάτες. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε σε μπαστουνάκια, όπως θα τις κόβατε για τηγάνι. Βάλτε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και γεμίστε με νερό, ώστε να καλύπτονται.
- Στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα, ώστε να το καλύπτει, και προσθέστε πάνω στη λαδόκολλα 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και προθερμάνετε στους 200C.
- Μόλις προθερμανθεί ο φούρνος, στραγγίξτε τις πατάτες και στεγνώστε τες καλά. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετήστε τις πατάτες πάνω στη λαδόκολλα. Αλατοπιπερώστε καλά και πασπαλίστε τις πατάτες με ρίγανη. Ανακατέψτε λίγο τις πατάτες, ώστε να πάει παντού το λάδι και βάλτε λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Απλώστε τις πατάτες ομοιόμορφα πάνω στη λαδόκολλα, σε μια στρώση.
- Ψήστε τις πατάτες για περίπου 45-60 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος, μέχρι να τραγανίσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Για να γαρνίρετε τις πατάτες τρίψτε τη φέτα, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και κόψτε τη ντομάτα σε κυβάκια. Πασπαλίστε με τη ρίγανη και τον ψιλοκομμένο μαιντανό και στίψτε από πάνω λίγο λεμονάκι. Συνοδέψτε τις πατάτες τηγανιτές φούρνου με καλαμάκια κοτόπουλο και τζατζίκι. Καλή όρεξη!