Εκτυπωση
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Σπιτικά πεϊνιρλί συνταγή

Λαχταριστά σπιτικά Πεϊνιρλί Συνταγή (Αφράτα πεϊνιρλί με τυρί)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews

Συστατικά

Κλιμακα

Για τη ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 230 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 8 γρ. ξερή μαγιά

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο (ή μιξ τυριών)
  • 150γρ. μπέικον
  • 1 πιπεριά

Οδηγίες

  1. Για να φτιάξετε τα πεϊνιρλί, ξεκινήστε πρώτα με την προετοιμασία της ζύμης. Στο μεγάλο μπολ του μίξερ προσθέτετε το γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου), τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να διαλυθεί τελείως η μαγιά. Στο ίδιο μπολ, προσθέτετε το αλεύρι, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, και το αλάτι. Χρησιμοποιείστε τον γάντζο ζύμης για να χτυπήσετε τα υλικά σε μεσαία ταχύτητα για 5-7 λεπτά. Η ζύμη θα πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη.
  2. Αλείψτε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο, βάλτε τη σε ένα μεγάλο μπολ και καλύψτε τη με διαφανή μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη. Με έναν πλάστη ανόξτε το κάθε κομμάτι σε οβάλ σχήμα, σαν μια λεπτή βάση για πίτσα.
  4. Για τη γέμιση του πεϊνιρλί τρίβετε τα τυριά πάνω από την ανοιγμένη ζύμη και διπλώνετε τις γωνίες της για να σχηματίσετε το σχήμα της βαρκούλας (δείτε τις εικόνες παρακάτω). Πατήστε τις άκρες πολύ καλά, για να κολλήσει η ζύμη και να μην ανοίξει στο ψήσιμο. Διπλώνετε πρώτα τις μεγάλες πλευρές. Βεβαιωθείτε ότι έχει κολλήσει, πιέζοντάς το καλά ή περνώντας το με λίγο νερό. Στο τέλος, διπλώνουμε τις δύο άκρες και φτιάχνουμε έτσι μια βαρκούλα. Έτσι τα υλικά μας θα μείνουν στη θέση τους.
  5. Κόψτε το μπέικον και τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και προσθέστε τα από πάνω, απλώνοντάς τα ομοιόμορφα.
  6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C στον αέρα και ψήστε τα πεϊνιρλί για 20 λεπτά.
  7. Βγάλτε τα πεϊνιρλί από το φούρνο και τα αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά. Καλή σας όρεξη!!