Συστατικά
Κλιμακα
- 400 γρ. ρεβίθια βρασμένα ή σε κονσέρβα
- 3 κ.σ. ταχίνι
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1/2 – 1 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. κύμινο
- 2 κ.σ. νερό
- μία πρέζα πάπρικα για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Σε αυτή την συνταγή για χούμους, ξεκινήστε προσθέτοντας το ταχίνι και τον χυμό του λεμονιού σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε για 1 λεπτό, μέχρι να γίνει πηχτό και ανοιχτόχρωμο. Μετά προσθέστε τα ρεβίθια. Χτυπήστε μέχρι τα ρεβίθια να λιώσουν.
- Προσθέστε το λιωμένο σκόρδο και σιγά σιγά βάλτε και το ελαιόλαδο ενόσω χτυπάτε με το μπλέντερ, όπως και όταν ετοιμάζετε μαγιονέζα. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι το ελαιόλαδο να έχει απορροφηθεί πλήρως και το χούμους να είναι λείο ή πιο σφιχτό αναλόγως της προτιμήσεως σας.
- Προσθέστε το αλάτι και το κύμινο και 1-2 κ.σ. νερό αν το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ σφιχτό. Χτυπήστε το για 1 ακόμα λεπτό και είναι έτοιμο!