Συστατικά
Κλιμακα
- 1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. πιπέρι
- 4 γρ. μαγιά ξερή (1/2 κ.σουπ.)
- 1/2 κούπα χλιαρό νερό
- 1/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
- λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Για να ετοιμάσετε αυτή τη πεντανόστιμη συνταγή για τηγανόψωμο με φέτα, ξεκινήστε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε το αλεύρι. Σχηματίστε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέστε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Αρχίστε να ζυμώνετε τη ζύμη με τα χέρια σας και προσθέστε σιγά σιγά το χλιαρό νερό, ενώ συνεχίζετε να ζυμώνετε. Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και λεία και δεν κολλάει στα χέρια. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Με έναν πλάστη ανοίξτε το κάθε κομμάτι ζύμης σε κύκλο, περίπου 0.5 εκ. σε πάχος. Προσέξτε το μέγεθός τους να χωράει στο τηγάνι σας. Απλώστε τη θρυμματισμένη φέτα στα δύο ζυμάρια και καλύψτε με τα αλλά δύο ζυμάρια (σαν καπάκια). Ενώστε καλά τις άκρες χρησιμοποώντας ένα πιρούνι.
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και προσθέστε λάδι, τόσο όσο να καλύπτει τη βάση του τηγανιού. Τηγανίστε ένα ένα τα τηγανόψωμα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Γυρίστε τα και απο την άλλη πλευρά και τηγανίστε μέχρι να ψηθούν και εσωτερικά. Αφού τα τηγανίστε, τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίζουν. Καλή σας απόλαυση!